USA vs. Coreea de Nord - cine are dreptate?

Am urmărit recent cu mult interes schimbul de replici dintre Donald Trump pe de o parte și reprezentanții Coreei de Nord pe de altă parte. La început am crezut că e un subiect exagerat și mult prea mediatizat, dar după ce am citit puțin mai mult am ajuns la concluzia că scandalul US - NK e într-adevăr unul foarte periculos pentru situația internațională.
Eu nu sunt un susținător al lui Trump dar trebuie să recunosc că tipul are și câteva idei bune; are dreptate în anumite privințe, din punctul meu de vedere, cum ar fi spre exemplu situația imigranților. Totuși, referitor la North Koreea cred că se înșală.
Adică ei(United States) se comportă în continuare de parcă ar fi jandarmii Pământului. Se implică peste tot, fac scandal și caută motive, orice fel de motive, pentru a începe un nou război. Bine acum, e adevărat că și liderul Coreei de Nord e un țăcănit dar totuși când te uiți la acțiunile statului terorist USA nu ai cum să nu îți dezvolți apărarea și să stai pasiv.

Cu alte cuvinte, ca să vedem mai bine cine are dreptate ar trebui să ne uităm puțin în trecut să vedem ce alte fapte ”mărețe” au făcut USA și pe cine au mai ”salvat”, nu ?


  1. USA s-a implicat activ în ambele războaie mondiale, deși pe teritoriul lor nu erau atacați => nu erau practic în război, s-au implicat doar din dorința de a lupta, nu pentru că nu se putea altfel. Trebuiau să fie neutri și să lase statele europene să se lupte fără intervenția lor. 
  2. USA este primul stat din lume care a folosit arme nucleare împotriva populației civile ( Hiroshima si Nagasaki) într-un atac perfid, murdar dar aprobat de la vârf înalt.
  3. USA au avut LAGĂRE DE CONCENTRARE  pe teritoriul lor împotriva japonezilor. Masinariile propagandei americane au lucrat din greu in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial pentru a crea imaginea unei tari care lupta pentru libertate si pentru binele celor fara de aparare.Insa, autoritatile americane nu au avut nicio mustrare de constiinta cand au inchis ilegal peste 100.000 de persoane a caror singura vina a fost ca aveau inaintasi niponi.In urma bombardamentelor japoneze de la Pearl Harbor, presedintele Roosevelt a semnat ordinul executiv cu numarul 9066.La scurt timp, au inceput operatiunile de inchidere in lagare de concentrare a celor 112.000 de japonezi naturalizati, dar si noi imigranti, ce se stabilisera pe coasta de vest a Statelor Unite. (http://www.ziare.com/cultura/istoria-culturii-si-civilizatiei/lagarele-de-concentrare-ale-statelor-unite-un-secret-uitat-documentar-1183305)
  4. Datorită încăpățânării lor, americanii au distrus mii de vieți ale civililor din Vietnam și au îngropat aproape 60.000  de soldați americani care au murit în acel conflict pe care, culmea, USA l-a pierdut. Deci moartea celor 60.000  de soldați americani și mii de civili și soldați din Vietnam a fost în zadar. Vietnamul e o țărișoară mică și era mult prea îndepărtată de Statele Unite ale Americii pentru a reprezenta o amenințare reală!  
  5. USA A INVADAT IRAKUL  pe motiv că irakienii aveau arme de distrugere în masă. Principalul argument folosit drept justificare a invadării Irakului - existenţa armelor de distrugere în masă - a primit lovitura de graţie prin raportul prezentat de şeful inspectorilor, în principal americani, din Grupul de cercetare pentru Irak. Armele NU au existat.(http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2004/10/041007_raport_duelfer.shtml) 

Deci, având în vedere cele de mai sus, pe lângă multe alte fapte reprobabile comise de USA , putem spune că e statul terorist cu nr.1 în clasament! Un stat care abuzează constant de poziția sa dobândită în mentalul colectiv ca prima putere militară a lumii, deși alte state dețin arme ( inclusiv nucleare) mai avansate, cum este spre exemplu Rusia cu ”Tsar bomb” (cea mai mare bombă atomică construită și testată) 


Și acum, de când e Trump președinte, USA se învârte constant în scandaluri care pot genera conflicte armate - când împotriva Rusiei, când împotriva Coreei de Nord.
Și Trump cică vrea ”pace”. Păi haideți să privim ce declară el ca să aducă ”pacea”. 



Vi se pare o declarație care îndeamnă la pace? Când zici că cei din Coreea de Nord vor întâmpina ”foc și furie cum lumea n-a mai văzut” e o declarație de pace? Sau o declarație subită, o invitație la război? Mai ales dacă avem în vedere caracterul și profilul psihologic a lui King Jong-Un ?

În replică, reprezentanții Coreei de Nord au spus că vor bombarda Guam-ul.  
Așa cum ziceam inițial, am crezut că discuția aceasta USA vs NK  e o temă artificială și exagerată de mass media pentru rating. Totuși,  știri de genul Coreea de Nord: 3,5 milioane de voluntari se alătură armatei pentru a lupta contra SUA (link) m-au determinat să îmi schimb părerea.

Și totuși, cine e de vină pentru situația aceasta periculoasă? USA sau North Korea? În principiu, USA, cred eu. De ce se agită așa de tare că au nord-coreeni arme nucleare? Nu sunt singurii care dețin arme nucleare și în mod singur nu sunt primul și singurul regim comunist care are arme nucleare și îi amenință.

Deși un război nuclear ar fi rău, eu cred că armele nucleare nu ar trebui să îi îngrijoreze așa tare pe americani. Nu armele nucleare, pentru că în cazul lor le poți vedea efectele și poți delimita o zonă afectată de o zonă sigură. 
Dar știri ( chiar dacă sunt false) de genul  Coreea de Nord, ameninţare cu arme biologice? (link) și O fabrică de pesticide din Coreea de Nord produce de fapt antrax și alte arme biologice (link) chiar ar trebui să îi îngrijoreze pentru că armele biologice au un potențial mult mai periculos, mai ales virușii care se transmit pe calea aerului, deoarece pot suferi mutații și se pot extinde cu repeziciune. Iar țara care lansează un atac biologic probabil că are un antidot. 



       

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salut!

Atentatul de la Barcelona