Atentatul de la Barcelona

DISCLAIMER: Eu  NU  sunt adeptul teoriilor PC ( Politically Correct),  prin urmare consider că faptele sunt mai importante decât sentimentele.

Deci:

  • spun lucrurilor pe nume, fără să țin cont de sentimentele sau credințele unei persoane ori ale unui grup de persoane; 
  • îmi exprim în mod liber ideile, în forma prevăzută  și ocrotită de art. 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului, art. 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului precum și art. 30 din Constituția României;
  • dacă te simți ofensat/ofensată de ceea ce este scris mai jos, ești liber să părăsești această pagină.






Un oribil atac terorist a fost comis aseară, în Barcelona, Spania. Potrivit presei, în urma atacului 13 persoane și-au pierdut viața iar numărul răniților este peste 100, dintre care 15 sunt în stare gravă. Nu se știe exact la ce număr va ajunge bilanțul total al celor decedați ca urmare a sângerosului atac, deoarece  cei răniți și grav răniți pot deceda oricând ca urmare a leziunilor și rănilor suferite.
Potrivit digi24 , atacul a fost revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic.

Bun, pe lângă detalii de genul acesta, care sunt aproape la îndemâna oricui, eu vreau să discutăm puțin despre cauzele acestor evenimente tragice lovesc Europa necontenit, se pare, de câțiva ani încoace.
Deci, care ar putea fi întâmplările din spatele unor atacuri teroriste? Păi, din punctul meu de vedere, tâmpenia și idioțenia din capul europenilor din Vest. Toleranța și acceptarea duse până la extrem, până în punctul în care nu mai contează că avem o populație din ce în ce mai pestriță, mai colorată, ci trebuie să tăcem din gură și să le facem toate mofturile. Să le dăm drepturi. Și apoi alte drepturi. Și apoi și mai multe drepturi până când ajung persoanele de culoare albă să fie discriminate, cum vedem deja că  se întâmplă și la noi în țară cu țiganii și locurile bugetate de la universitățile de stat. Adică, eu, ca student alb, român, trebuie să învăț și să fiu printre primii ca să pot beneficia de un loc bugetat dar țiganul poate intra pe locuri destinate ”etniei” rrome doar așa, că e țigan. Tare, nu?
Să nu mă înțelegeți greșit, sunt de acord că și ei sunt oameni și că trebuie să aibă drepturi egale. Pun accentul pe EGALE . Deci nu mai multe. Din dorința de a-i proteja și de a le garanta drepturi egale NU trebuie să cădem în extrema cealaltă și să îi discriminăm ”pozitiv”.

Dar, revenind la oile noastre, situația în Europa scapă, încet dar sigur, de sub control. Întâmplarea face ca, în cazul acestui atac, suspecții să fie un spaniol și un marocan.
Dar în viitor ne putem aștepta și la situații de genul celei din 2015, când la atacul din Paris a participat un solicitant de azil cu pașaport sirian.  Așadar, nu ar fi exclus ca pe viitor să mai vedem tragedii ca cea de ieri, mai ales când vedem imagini de genul :






Am o vagă impresie că atunci când statele ”progresiste” și ”liberale” din vestul Europei vor realiza că Grupul de la Visegrad are dreptate în privința refugiaților va fi din păcate prea târziu pentru a mai salva ceva...







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salut!

USA vs. Coreea de Nord - cine are dreptate?